ART

ART. DWELLING OVER AN OLD TALE

Varför kollar vi tillbaka i tiden och romantiserar grejer? Varför kan vi inte kolla framÄt istÀllet?
Vad Àr det med det förflutna som gör att mÀnniskor blir galna av lÀngtan efter nÄgot, romantiserar, flyr frÄn sina egna liv?
Varför kan vi inte se den framtid vi drömmer om och skapa den visionen och göra den till vÄr verkliga framtid?
Det Ă€r nĂ„got med dom gamla sagorna vi lĂ€ser om som portrĂ€tterar en annan verklighet, en annan mĂ€nniskas liv, som kanske levde under en tidsera lĂ„ngt bort frĂ„n vĂ„r egen som gör att vi önskar att det var vĂ„rt liv. Varför vill vi alltid fly frĂ„n vĂ„r egen verklighet, att Ă„trĂ„ nĂ„gon annans? Det Ă€r en tanke att tĂ€nka över… Varför Ă€r du inte nöjd med ditt liv?
Du kan observera nÄgon annan mÀnniskas tidigare eller nutida liv men glöm inte bort att om du söker efter dina egna drömmar, sÄ mÄste du söka efter dom inifrÄn-ut.
Om dom gamla sagorna gör lÀngtan att hÄlla drömmarna i dina egna hÀnder mer synliga och dina drömmar blir Ànnu starkare, se dÄ sÄ mÄnga filmer som möjligt! Men om dom tar dig lÀngre bort frÄn dina drömmar och gör dig hopplös för att du fÄr en kÀnsla av att du vill nÄgot som du inte tror att du kan fÄ: Dags att byta riktning?
Om ditt liv inte ser ut som du vill sÄ kan det vara positivt att fly till en fiktiv saga för att det kan ge dig inspiration! Du kan helt enkelt mata dina egna drömmar med sagorna. För att du kan fantisera, se det hÀnda framför dig och visualisera en drömframtid!
Men om det istĂ€llet gör dig hopplös… Borde vi inte alla leta efter nĂ„got annat som gör att vi tror pĂ„ oss sjĂ€lva mer?
Att sukta efter andra liv i dom gamla sagorna Àr sjÀlvklart Okej oavsett, med eller utan anledning. För vi alla förtjÀnar att fly lite nu och dÄ om det fÄr oss att mÄ bÀttre i tider nÀr vi mÄr dÄligt och behöver trygghet!
Men Ă€nnu bĂ€ttre om det för dig nĂ€rmre din drömframtid… inte skapar resistens och distanserar dig frĂ„n den!


Why do we always look back and romanticize things? Why can’t we look forward instead?
So what is it about the past that makes us all dwelling, romanticizing, escaping our own world and present? Why can’t we look into our future and create that vision we dream about and make that our future?
It’s something about the old tales that portrays another reality, another persons life, during another time of the reality we’re living in now that makes us wish that that was our life. Why do we always want to escape our own reality, dwelling for someone else’s reality? Another thing to think of… Why aren’t you satisfied?
You can observe someone’s past life or someone’s else present, but you need to pinch yourself that if you’re searching for your own dreams, you got to search for them from inside-out. 
If the old tales makes your longing of having your dreams in your hands even clearer and your desire becomes stronger, then just go ahead, watch or read as many of those tales as possible! But if it takes you further away from your own dreams and makes you miserable because you get the feeling of wanting something you don’t believe you can get: Stop it right away!
If your present is not what you wish for, it’s Okey to escape to another reality to feed your purpose, getting closer to your dream future because you can see it in front of you, visualize it. But if makes you miserable… Shouldn’t we all be looking for something else that makes us believe more?
Dwelling over the old tales is totally fine of course, either way, without purpose or not. Because we all deserve to just escape every now and then if that is what makes us feel better in the times of sadness when all we need is comfort! But even better if it serves your future… not making you resistant and distance yourself from it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.